Al meer dan 2 jaar van huis: Koen van Huut

Al meer dan 2 jaar van huis: Koen van Huut

Waarom dit leven? Op zoek naar avontuur, avontuur en nog meer avontuur heb mijn leven omgegooid nadat ik in een soort sleur zat van het normale leven.  Ik wilde graag nieuwe dingen beleven en ervaringen op doen. Daarbij heb ik ervoor gekozen om dat met de fiets te gaan doen omdat dat voor mij ultieme vrijheid betekent. Het is simpel. Je koopt een fiets en wat spullen en je kan gaan.

Het klinkt simpel even kopen en gaan, maar hoe langer je gaat nadenken hoe meer obstakels je tegen komt of gaat verzinnen. Je moet daarom simpel blijven denken. De meeste problemen die ik in het begin bedacht had zijn achteraf om te lachen. Iedereen kan op avontuur per fiets of het nou Nederland, Europa of de halve wereld over het komt allemaal op hetzelfde neer. Je hebt je tentje, kampeerspullen, kookstel etc.. Je bent dus zelf voorzienend en kan heen rijden waar je wilt, even los van of je visum nodig hebt natuurlijk.

Voor mij was de start Nederland en bestemming Indonesië. Ik reed met de lente en zomer mee naar het oosten. Alles gaat geleidelijk, cultuur, voedsel en natuur. De mensen worden steeds vriendelijker en je voelt je zelf sterker worden. Je laat Europa achter, het veilige Europa. Maar de ervaring van de afgelopen 5000km heb je te pakken en je kan op je zelf vertrouwen in alle situaties. Zelf ben ik nu weer alweer op zoek naar meer avontuur. Na het bereiken van Indonesië ben in naar Kazachstan gevlogen om de bergen in te gaan en meer afgelegen gebieden te zoeken. Proberen bergpassen over te gaan naar het onbekende.  Soms faal ik en kom ik na een week terug in de bewoonde wereld en geniet ik weer van de luxe van een guesthouse in Kirgizië.

Ik ben nog lang niet klaar met ontdekken en wil meer avontuur.  Deze wil ik vinden in Afrika. Het is daar voor mij nog onbekend en spannend. Dat wordt weer een ervaring die mij rijker maakt. Eerder heb ik eens samen met Roel een filmpje gemaakt waarin ik antwoord geef op een aantal vragen. Deze kunnen je helpen als je ook een fietsvakantie wilt gaan doen. Bekijk het filmpje hier.

Groetjes
Koen van Huut
Terug naar overzicht