BikePacking: Wat een ontdekking!

BikePacking: Wat een ontdekking!

Ik mountainbike nu al ruim 20 jaar en heb sinds 2 jaar het bikepacking ontdekt. Bikepacking is een combinatie van een meerdaagse rit op een fiets, en minimalistisch kamperen. Alles wat je nodig hebt gedurende de rit neem je mee op de fiets.  

Ik raakte verslaafd door mijn eerste 3 daagse tocht. Die ging 280km over de Hermannsweg in het Teutoburgerwald, samen met mijn Santos 4.29 mountainbike. Door de ervaring van deze rit, werd mijn paklijst meteen aangepast. Want zoals iedereen nam ik veel te veel mee. Elke tocht ging ik het professioneler aanpakken. Wat weegt alles en wat neem ik mee? Hoe kan ik het gewicht goed verdelen op mijn fiets, zodat de spullen efficiënt verpakt zitten en mijn fiets goed fietsbaar blijft?
Stukje bij beetje kreeg ik meer ervaring, gesprekken met ander bikepackers hielpen daar zeker ook bij. Ik heb inmiddels een basislijst van alle mogelijk mee te nemen spullen opgesteld, met alle gewichten erbij. Wanneer ik een rit ga plannen pak ik mijn lijst erbij en bedenk ik wat niet mee hoeft. Mijn doel van bikepacking is niet de snelste strava segment tijden neer te zetten. Wat het voor mij erg mooi maakt is de beleving, de natuur, het genieten, het sportief bezig zijn.... Even het hoofd leeg maken, één met de natuur worden. Bikepacken is echt een super manier om op een alternatieve wijze te genieten van fietsen.

Sportieve groet

Marcel

Terug naar overzicht