Een fietvakantie, (n)iets voor jou?

Een fietvakantie, (n)iets voor jou?

Een fietsvakantie, (n)iets voor jou?

Tijdens een fietsreis, groot of klein, ver of dichtbij, ervaar je het landschap totaal anders dan met de auto. Je gaat langzaam genoeg om alles om je heen te zien, je gaat snel genoeg om een leuke afstand op een dag te fietsen. De wind om je hoofd, de zon op je lijf, de regen, de warmte of de kou.

Wij hebben ooit onderaan de Grimselpas in Zwitserland met veel moeite het brandertje aangestoken om onze half bevroren vingers op te warmen. Maar ook met fietskleding en al het Como meer in gegaan om af te koelen. In het Groningse land tegen windkracht 8 geploeterd, over kasseien in Zeeuws Vlaanderen gerammeld.

De dagelijkse routine bestaat uit de spullen inpakken, de tent afbreken, vervolgens afwisselend fietsen en eten (veel en vaak!), aan het eind van de middag de tent weer opbouwen, spullen uitpakken, koken, enz.

Wonderlijk om te zien en ervaren dat er behoorlijk veel spullen in de tassen passen, bij de overnachting is er een kleine explosie van spullen, na een nacht kamperen past alles ook weer terug in de tassen.  Af en toe een huisje, hotel of kamer is zeker bij regenachtig weer een welkome afwisseling. De afgelopen jaren heeft mijn Santos mij op veel mooie, bijzondere plekken gebracht. Ik fietste met manlief onder andere naar Berlijn, Praag, Rome, Luxemburg, Zwitserland, Londen, in Denemarken, rond de Bodensee en ook verrassend mooie routes in ons eigen  Nederland.

Eveline_Bremmer_fietsen_naar_de_Noordkaap_op_de_fiets

Ik fietste solo naar de Noordkaap met veel wind en regen in 2017 en met veel zon in 2023. Nee, ik vind dat niet eng of spannend, er is snel contact met de lokale bevolking en ontmoetingen met andere soloreizigers. Iedere dag een stukje fietsen, soms ver, soms een kort stukje. Het is meestal iedere dag genieten, soms ook afzien, altijd heerlijk overzichtelijk: fietsen-eten-slapen. Mijn fiets en ik hebben onbetaalbare herinneringen gemaakt.

Fiets eens naar www.gameefietsen.nl, daar lees je meer avonturen.

Terug naar overzicht