Peter en Margo

Peter en Margo

Wij , Marijke en Peter fietsen in onze vrije tijd al heel wat jaren door Europa en in andere continenten en genieten hier intens van. Inmiddels hebben we al heel wat Schwalbe banden versleten. Ontelbare mooie herinneringen zijn een drijfveer om elk jaar weer voor langere tijd op de Santos ergens heen te vertrekken. Het lezen we veel blogs van andere „wereldfietsers” en het bekijken van veel video reisverslagen, motiveert en inspireert ons enorm om weer op pad te gaan. De voorbereiding van een reis geeft een enorme motivatie om juist te gaan.

„The journey is the destination”

Veel lezen over de streken waar we door komen, de geschiedenis, cultuur en economie. Zolang van huis, zolang op een fietszadel, het waarom. Het is een gevoel, of gedachten die moeilijk te omschrijven zijn. Fietsen betekent voor ons een stuk heerlijke vrijheid, los van alle dagelijkse beslommeringen, geen verplichtingen en niet overdonderd worden met media geweld. Loskomen van je oh zo vertrouwde comfort zone, dat is een reden, ook de confrontatie met jezelf in allerlei situaties vooral het onverwachte. Maar ook het intens genieten de echte stilte of gewoon een lokaal gebrouwen biertje. Gefascineerd worden door de wisselingen van het landschap, van de flora en fauna die het land te bieden heeft. De kern is het verplaatsen, om de behoeften en tegenslagen van ons leven helder te voelen, om onder het donsbed van de beschaving vandaan te kruipen. Vooral het voorlopig niets moeten en alles zelf kunnen regelen in je eigen tijdschema.

Schermafbeelding_2020-05-25_om_17.28.15

Op een hollandse dijk tijdens de fietsroute „ Fiets de wereld rond in Nederland”

Wij fietsen niet om ergens heen te gaan, maar om te fietsen, want fietsen maakt voor ons vooral het hoofd leeg en het hart vol. Je blootstellen aan koude striemende regen die je tot op het bot voelt, hitte van een verzengende zon die je lichaam overdadig laat transpireren. De wind door je haar voelen, de geuren van het land, de geluiden, de mensen. Eenzaamheid ervaren in de onmetelijkheid van het Australische landschap

Schermafbeelding_2020-05-25_om_17.28.27

Australië : na 5 dagen de eerste nederzetting en vers water.

Schermafbeelding_2020-05-25_om_17.28.54

„Buffelen in de White mountains USA

Schermafbeelding_2020-05-25_om_17.29.09

Echte stilte : camping in Zweden

De tent opzetten op een prachtige stille plek, luisteren naar de geluiden van het bos, het blog bijwerken bij de warmte van een kampvuur. Enorm leuke ontmoetingen met andere fietsers, met onbekenden die je spontaan aanspreken, Mensen die je eten en drinken of een slaapplaats aanbieden, je info over de route geven of je bijpraten over het te verwachten weer.

Schermafbeelding_2020-05-25_om_17.29.22

Als je van blues houdt is dit de place to be

Het oplossen van tegenslagen maakt je mentaal sterker, waardoor je aan de volgende reis gemakkelijker begint. ( bv. slecht weer, mechanische- of fysieke problemen, dagen lang hevige tegen wind ). Zonder tegenwind heb je geen wind mee. Om maanden lang als „cycling nomad” te leven genereert bij ons dat niet te beschrijven „super” gevoel en die enorme fietsmotivatie!! En dat alles op onze „werkpaarden” de Santossen! Onze volgende lange trip staat alweer op de rol: van Minneapolis naar San Diego USA. Maar ook een een korte rit bij ons in de Achterhoek is voor ons puur genieten. Mits je er oog voor hebt is dezelfde weg of pad iedere dag anders.

Onze lijfspreuk: Zij die in hun dromen waar gaan maken, zijn diegenen die erin geloven.

Marijke & Peter van Markensteijn

Schermafbeelding_2020-05-25_om_17.29.38

Schermafbeelding_2020-05-25_om_17.29.49

Terug naar overzicht